AKTIVNOSTI

Tolmin je z svojo naravno in kulturno dediščino pravi raj in magnet za vse, ki si želite miren počitek, aktivne počitnice ali pustolovski potep.

Narava okoli Tolmina nudi ogromno možnosti za ukvarjanje s športom – v poletnih mesecih boste lahko zaplavali v smaragdno zeleni Soči, se odpravili na potep s kolesom, skočili v tandemu z jadralnim padalom, preskakovali tolmune na canyoningu, zaveslali v raftu, prosto plezali, obiskali kakšnega od bližnjih vrhov in na planinah, kjer čas teče počasneje, okusili domač sir.

Če se vam po žilah pretaka pustolovska kri in radi odkrivate skrite prostorčke, naravne in kulturne znamenitosti, vam priporočamo ogled kakšne le-teh. V bližnji okolici Tolmina so prekrasna Tolminska korita z Dantejevo jamo, nad Tolminom se dviguje Kozlov rob z ostanki srednjeveškega gradu, na okoliških hribih pa so urejeni muzeji na prostem, kateri pričajo in opominjajo na grozote, ki so se tu dogajale med I. svetovno vojno. En najlepših spomenikov je prav gotovo cerkvica Svetega duha v Javorci.

Tolmin postaja vedno bolj znan tudi kot mesto festivalov. V tem koščku raja so našli svoj dom MetalDays, Reggae Riversplash, Sajeta in mnogi drugi. Za vsak okus nekaj ….

V kolikor si želite samo mirnega dopusta vam priporočamo ležanje v senci ob Soči in hladno pijačo. 🙂

ŽELIM REZERVIRATI